När Googles AI-orakel går bananas

27.05.2024

Är det okej att lämna en hund i en varm bil? Jepp, enligt Googles nya AI-orakel är det inga som helst problem att lämna en pälsklädd fyrfotavän i en stekhet bilkupé en högsommardag. Hur är det med rökning under graviditeten då? Jodå, 2-3 cigaretter per dag, det är till och med något doktorer rekommenderar, enligt Googles allvetande AI.

De häpnadsväckane svaren som Googles nya sök-AI-tjänst levererar till sina användare, dessutom med en självsäkerhet som får Donald Trump att framstå som ödmjuk, har varit senaste veckans digitala snackis. Här är några roliga exempel:

IT-säkerhet är tydligen inte Googles starkaste sida

…inte kostråd heller.

Men det är lätt att sätta skrattet i halsgropen när svaren blir direkt farliga. Som när Google ger ett husmorstips att blanda blekmedel och vinäger för att rengöra en tvättmaskin, vilket ju resulterar i en giftig kloringas och som därför under inga omständigheter bör blandas.

Eller som när “hoppa från Golden Gate-bron” är en rekommenderad och lämplig aktivitet för att hantera sin depression.

Kämpa Google!

Fler intressanta artiklar i ämnet:
https://www.tomshardware.com/tech-industry/artificial-intelligence/cringe-worth-google-ai-overviews
https://www.androidauthority.com/shut-down-google-ai-overview-3446038/
https://www.cnet.com/tech/services-and-software/glue-in-pizza-eat-rocks-googles-ai-search-is-mocked-for-bizarre-answers/

Fler fältanteckningar från den digitala tundran

Let’s google it like it’s 2022

Är kombinationen AI och SEO som invasivt ogräs på väg att kväva hela den fina Google-trädgården? Låt oss resa bakåt i tiden för att ta reda på hur det ligger till.

Vad är Google SGE?

Hur kommer vi söka och browsa oss fram på webben i framtiden? Enligt Google stavas svaret på den frågan Search Generative Experience.

Månatliga fältanteckningar i inkorgen

Välkommen in i värmen

Den här rutan känner du igen va? Du vet vad den innebär. Det är din e-postadress vi vill åt. Men vi kommer vårda den ömt som en liten hundvalp och vi kommer inte klampa omkring efter dig på the internet med tröttsamma budskap.

Som belöning får du ovärderliga tips och kunskap till oskattbart värde, rakt ner i inkorgen. En gång i månaden, varken mer eller mindre. Deal?

Tigerton har blivit Tundran

Tillsammans med våra vänner på DNA Agency går vi samman för en ny gemensam expedition. Följ med på resan! 🚀🎉