Metas nya AI-Ray-Ban är coola, men var är den viktigaste funktionen?

29.09.2023

I veckan lanserade Meta sina nya AI-glasögon, ett samarbete med klassiska glasögonbågsmärket Ray-Ban. Nu kan du (snart om du bor i Sverige) gå omkring med ett par snygga Wayfarer-solglasögon och se ut som Bob Dylan men samtidigt ha tillgång till en mängd smarta funktioner direkt via bågarna. Till exempel kan du med hjälp av Metas egen AI få direktinformation i glasen om statyer du tittar på eller få restaurangmenyer direktöversatta. Du kan enkelt ringa och svara på meddelanden. Dessutom erbjuder de en inspelningsfunktion som gör att du kan livestreama hela din dag, om du nu har lust med det.

En klart häftig produkt, inget snack om saken, men som glasögonorm saknar man ju den viktigaste funktionen, styrkan? Detta skulle i så fall vara den verkligt revolutionerande funktionen. Tänk ett par glasögon som själva kan reglera styrkan på glasen och till och med korrigera olika brytningsfel med hjälp av AI. Du öppnar asken, sätter på dig glasögonen och startar en setup som i princip simulerar vad du gör hos en optiker. Och efter att ha försökt urskilja några suddiga bokstäver på olika avstånd så vips så har glasögonen ställt in sig själva och du ser glasklart. Det hade på kort tid kunnat slå ut en hel bransch.

Fler fältanteckningar från den digitala tundran

När Googles AI-orakel går bananas

Är det okej att lämna en hund i en varm bil? Jepp, enligt Googles nya AI-orakel är det inga som helst problem att lämna en pälsklädd fyrfotavän i en stekhet bilkupé en högsommardag.

Let’s google it like it’s 2022

Är kombinationen AI och SEO som invasivt ogräs på väg att kväva hela den fina Google-trädgården? Låt oss resa bakåt i tiden för att ta reda på hur det ligger till.

Månatliga fältanteckningar i inkorgen

Välkommen in i värmen

Den här rutan känner du igen va? Du vet vad den innebär. Det är din e-postadress vi vill åt. Men vi kommer vårda den ömt som en liten hundvalp och vi kommer inte klampa omkring efter dig på the internet med tröttsamma budskap.

Som belöning får du ovärderliga tips och kunskap till oskattbart värde, rakt ner i inkorgen. En gång i månaden, varken mer eller mindre. Deal?

Tigerton har blivit Tundran

Tillsammans med våra vänner på DNA Agency går vi samman för en ny gemensam expedition. Följ med på resan! 🚀🎉