Fem snabba till nya studiumgbg.se

2.10.2023

I veckan gick Studiums nya webbplats i mål och vi passade på att *ställa några frågor i farten.

Hur känns det?
Efter att ha levt ett dolt liv bakom en lösenordsskyddad dev-url känns det oerhört inspirerande att äntligen få gå live.

Det har varit en intensiv lanseringsvecka?
Ja, självklart. Det är många delar som ska falla på plats, men tack vare ett arbetssätt där Studiums administratörer jobbade tätt med Tundrans utvecklare, med flera workshops och avstämningsmöten inbokade på plats, så slapp jag bli försenad på grund av oändliga korrlistor och eviga mejltrådar. Det var ett mycket uppskattat och effektivt arbetssätt.

Du är byggd i WordPress?
Yes, Studium har använt WordPress som CMS sedan tidigare och gillar open source-världen och möjligheten att snabbt kunna testa ny funktionalitet. Tidigare användes en egenbyggd pagebuilder men den här gången kikade vi både på Gutenberg-varianter, Breakdance och andra innan valet till slut föll på Elementor, helt enkelt för att det var enklast att jobba med, erbjöd bäst kompabilitet med andra plugin och kändes framtidssäkert på grund av sin stora volym användare. Målet var att få ökade möjligheter och större kontroll över hemsidans alla delar. Ofta är kommuners och andra offentliga myndigheters webbar låsta till trista CMS där webbredaktörerna sitter handfängslade i statiska mallar och textfält utan möjlighet att förändra layouten. Så ville absolut inte Studium att jag skulle fungera.

Och framtiden?
Jag ser nu fram emot att kunna leverera snabba svarstider, hög tillgänglighet och välfylld information till både studenter som vill vidareutbilda sig och företag och organisationer som är intresserade av Studiums uppdragsutbildningar, under många år framöver.

Då önskar vi dig lycka till!
Tack du!

Studium är en del av Utbildningsförvaltningen inom Göteborgs Stad och erbjuder vuxenutbildning på uppdrag av Utbildnings- och Arbetsmarknadsförvaltningen i Göteborg. Studium har också en omfattande utbildningsverksamhet för stadsdelsförvaltningar, kommuner, företag och organisationer.

* En fejkad intervju med en hemsida, i samma stil som när en lokaltidningsreporter intervjuar en tremålsskytt i Superettan. Vi är i skrivande stund ytterst tveksamma till om det här stilistiska greppet flyger.

Fler fältanteckningar från den digitala tundran

När Googles AI-orakel går bananas

Är det okej att lämna en hund i en varm bil? Jepp, enligt Googles nya AI-orakel är det inga som helst problem att lämna en pälsklädd fyrfotavän i en stekhet bilkupé en högsommardag.

Let’s google it like it’s 2022

Är kombinationen AI och SEO som invasivt ogräs på väg att kväva hela den fina Google-trädgården? Låt oss resa bakåt i tiden för att ta reda på hur det ligger till.

Månatliga fältanteckningar i inkorgen

Välkommen in i värmen

Den här rutan känner du igen va? Du vet vad den innebär. Det är din e-postadress vi vill åt. Men vi kommer vårda den ömt som en liten hundvalp och vi kommer inte klampa omkring efter dig på the internet med tröttsamma budskap.

Som belöning får du ovärderliga tips och kunskap till oskattbart värde, rakt ner i inkorgen. En gång i månaden, varken mer eller mindre. Deal?

Tigerton har blivit Tundran

Tillsammans med våra vänner på DNA Agency går vi samman för en ny gemensam expedition. Följ med på resan! 🚀🎉