Fem snabba till nya studiumgbg.se

2.10.2023

I veckan gick Studiums nya webbplats i mål och vi passade på att *ställa några frågor i farten.

Hur känns det?
Efter att ha levt ett dolt liv bakom en lösenordsskyddad dev-url känns det oerhört inspirerande att äntligen få gå live.

Det har varit en intensiv lanseringsvecka?
Ja, självklart. Det är många delar som ska falla på plats, men tack vare ett arbetssätt där Studiums administratörer jobbade tätt med Tundrans utvecklare, med flera workshops och avstämningsmöten inbokade på plats, så slapp jag bli försenad på grund av oändliga korrlistor och eviga mejltrådar. Det var ett mycket uppskattat och effektivt arbetssätt.

Du är byggd i WordPress?
Yes, Studium har använt WordPress som CMS sedan tidigare och gillar open source-världen och möjligheten att snabbt kunna testa ny funktionalitet. Tidigare användes en egenbyggd pagebuilder men den här gången kikade vi både på Gutenberg-varianter, Breakdance och andra innan valet till slut föll på Elementor, helt enkelt för att det var enklast att jobba med, erbjöd bäst kompabilitet med andra plugin och kändes framtidssäkert på grund av sin stora volym användare. Målet var att få ökade möjligheter och större kontroll över hemsidans alla delar. Ofta är kommuners och andra offentliga myndigheters webbar låsta till trista CMS där webbredaktörerna sitter handfängslade i statiska mallar och textfält utan möjlighet att förändra layouten. Så ville absolut inte Studium att jag skulle fungera.

Och framtiden?
Jag ser nu fram emot att kunna leverera snabba svarstider, hög tillgänglighet och välfylld information till både studenter som vill vidareutbilda sig och företag och organisationer som är intresserade av Studiums uppdragsutbildningar, under många år framöver.

Då önskar vi dig lycka till!
Tack du!

Studium är en del av Utbildningsförvaltningen inom Göteborgs Stad och erbjuder vuxenutbildning på uppdrag av Utbildnings- och Arbetsmarknadsförvaltningen i Göteborg. Studium har också en omfattande utbildningsverksamhet för stadsdelsförvaltningar, kommuner, företag och organisationer.

* En fejkad intervju med en hemsida, i samma stil som när en lokaltidningsreporter intervjuar en tremålsskytt i Superettan. Vi är i skrivande stund ytterst tveksamma till om det här stilistiska greppet flyger.