Studium

Design
Webbutveckling
Integrationer
SEO
Tillgänglighetsanpassning

Studium är en del av Utbildningsförvaltningen inom Göteborgs Stad och erbjuder vuxenutbildning på uppdrag av Utbildnings- och Arbetsmarknadsförvaltningen i Göteborg. Studium har också en omfattande utbildningsverksamhet för stadsdelsförvaltningar, kommuner, företag och organisationer.

Bakgrund​

Studium har använt WordPress som CMS sedan tidigare och gillar open source-världen med möjlighet att snabbt kunna prova ny funktionalitet. Tidigare användes en egenbyggd pagebuilder men den här gången kikade vi både på Gutenberg-varianter, Breakdance och andra innan valet till slut föll på Elementor, helt enkelt för att det var enklast att jobba med, erbjöd bäst kompabilitet med andra plugin och kändes framtidssäkert på grund av sin stora volym användare.

Uppdrag

Målet var att skapa en ny snabb, modern och lättillgänglig webb med ökade möjligheter och större kontroll över hemsidans alla delar för Studiums webbredaktörer. Då Studiums målgrupp till stor del utgörs av nyanlända ställdes höga krav på tillgänglighet och en tydlig struktur som gör det lätta att hitta till rätt information.

Resultat

Resultatet kan ni nu besöka själva på studiumgbg.se. Mycket nöje!